top of page
_edited.jpg

Acne

Acne is een huidprobleem dat best wel veel voorkomt. Dit kan als zeer ontsierend worden ervaren, en dit kan ook erg pijnlijk zijn. Je herkent het vast wel dat als je een puistje hebt dat je er de hele dag mee bezig bent dit is erg vervend en het maakt je dan ook snel onzeker. Er zijn meerdere soorten acne en ook is acne niet bij iedereen hetzelfde. Bij sommige zijn het onderhuidse vetbultjes en hier en daar een puistje terwijl het bij een ander zich kan hebben gevormd tot ernstige ontstekingen.

Een gezichtsbehandeling krijgen

Wat is acne?
 

Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Onze huid bevat vele talgkliertjes. Deze maken een vette beschermende stof aan: talg. Talg is eigenlijk een heel nuttige stof welke de huid beschermd en ook de huid soepel houd. Het talg komt via de talgklierafvoerbuisjes en de talgklierporiën op de huid terecht. Toch als er een overproductie aan talg is kan dit echter problemen veroorzaken. De talgklierporiën raken verstopt en kunnen zich vormen tot black en white heads. Door deze obstructie de ophoping van dode huidcellen welke de afvoeruitgang afsluiten word de bacterie in de talgklier actief. Deze bacterie word P acnes genoemd en word actief in zuurstofarme gebieden. Deze bacterie zorgt voor de ontsteking en er ontstaat puistje.

Wat is de oorzaak van acne?
 

Vaak wordt acne veroorzaakt door androgenen. Androgenen zijn mannelijke hormonen. Deze worden aangemaakt in de puberteit bij jongens en meisjes. De talgklierwerking word anders door een veranderde hormoonbalans. De talgklieren worden groter en gaan meer talg produceren. De opperhuid wordt dikker, waardoor de talg niet goed kan afvloeien. Als deze obstructie verergerd wordt de talg opgehoopt in de talgklieren. De P acnes bacterie word actief en de talgklier raakt overvol, op de wanden van de talgklier komt druk te staan en er ontstaat een ontsteking en ontstaat er een puist. 

_edited.jpg

Ben jij al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van kortingen en het laatste nieuws!

Bedankt!

Locatie

Langsom 28

1066EW Amsterdam

Maandag-Vrijdag: 9:00-18:00
Zaterdag: 10:00-17:00

KVK Nummer: 6795079

bottom of page