top of page
_edited.jpg

Rug BackUP!

Het BackUP! Systeem combineert 4 beproefde therapieonderdelen:

 • Pijn therapie (TENS)

 • Spiertherapie (EMS)

 • Dynamische dieptegolven

 • Warmtetherapie

behandelfoto.jpg

Dynamische dieptegolven voor de rug

Het gepatenteerde BackUP! systeem is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van rugpijn. Rugklachten zijn een groot probleem in Nederland: bijna 80% van de volwassenen heeft minstens één keer in hun leven last van rugpijn. Ook sporters en mensen die fit zijn, kunnen last hebben van de "volksziekte rugpijn”.

 

Het BackUP! systeem werkt met middenfrequente impulsen die via een 12-kanaals stimulatiemat (24 elektroden) aan de rug worden doorgegeven. De mat is ergonomisch gevormd en kan worden verwarmd tot 40 °C. Afhankelijk van de te behandelen zone kunt u de gehele rug of de cervicale wervelkolom, de thoracale wervelkolom en de lumbale wervelkolom behandelen.
 

De gebruikers ervaren de dynamische diepte golven als een klop-, kneed- of streelmassage - op deze manier wordt intensieve spierstimulatie gecombineerd met een aangename massage.

 

Perfecte personalisering

Het BackUP! systeem maakt personalisatie tot in het kleinste detail mogelijk, als u dat wenst. Naast het instellen van de matgrootte kunt u ook een kalibratie uitvoeren. Tijdens dit proces worden de individuele kanalen dusdanig ingesteld dat de stimulatie overal hetzelfde aanvoelt. Hierdoor kan de toepassing optimaal aan uw rug worden aangepast.
 

 Het BackUP! Systeem (Medische variant 120MTRS) in een overzicht:

 • Innovatief therapiesysteem om rugklachten te behandelen

 • "4 in 1" Therapieconcept: Pijntherapie, spiertherapie, dynamische dieptegolven en warmte therapie

 • Zachte therapie met weinig bijwerkingen

 • goed verdraagbare, aangename middenfrequentie-impulsen worden gemoduleerd naar gelang de therapeutische eisen

 • Samenstellen van patiënten profielen

 • Anamnese ondersteunde programmaselectie in de modus "Automatische programmaselectie volgens indicatie"

 • Gerichte therapieprogramma's uitkiezen in de modus "manuele programmakeuze"

 • Kallibratie voor optimale aanpassing

 • Patiëntgeschiedenis & database voor een overzichtelijke evaluatie van de therapie

 • Eenvoudige, intuïtieve bediening via het touchscreen

 • Logische menunavigatie

 • Samenstellen van eigen User-programma's

 • Intensiteitsregeling ook mogelijk met de afstandbediening

 • Medisch product van klasse IIa overeenkomstig bijlage IX van Richtlijn 93/42/EEG van de Raad betreffende medische hulpmiddelen

 

 Effectief en bewezen in rugtherapie

Sinds ongeveer 50 jaar wordt TENS (Transcutane Elektrische zenuwstimulatie) met succes gebruikt voor pijnverlichting en EMS (Elektrische Spier Stimulatie) voor spierversterking en ontspanning in rugtherapie om:

 • Spanningen te verminderen

 • De rug te versterken

 • De gewrichten te sparen

 • Pijn te verminderen

 

Hoe vaak heb jij last van rugklachten?

Rugpijn heeft zich in verhouding tot de frequentie ontwikkeld tot volksziekte. Tot 85% van de bevolking heeft minstens eenmaal in hun leven te maken met rugklachten. Elke tweede Nederlander heeft minstens af en toe last van rugklachten.

 

EMS Tens

Alleen al de elektrische spierstimulatie zorgt voor het aangename vloeiende massagegevoel en geen “vreemde lichamen” die zich ongecontroleerd in de rug boren. Bepaalde gedeelten van de zachte stroomimpulsen stimuleren het lichaam om pijnverlichtende prikkels los te laten.

 

Cellulites

De training zorgt voor stevig bindweefsel en bestrijdt cellulitis. De speciale stroom in dit programma stimuleert de collageenproductie en bestrijdt effectief de vetafzettingen op dijen en heupen. 

 

Trapsgewijze houdings positie

De meest ontlastende houding voor de rug is de zogenaamde trapsgewijze. Veel mensen vinden de trapsgewijze positie zeer comfortabel. De onderbenen worden in een positie geplaatst die zo hoog is dat de onder- en bovenbenen een hoek van 90 graden vormen.

 

Warmte

De BackUP! Stimulatiemat is met de 24 ergonomische elektroden segmenten op te warmen tot 40 C°. Warmte is een betrouwbaar middel om verhardingen van de rugspieren tegen te gaan en helpt pijn te verlichten. Warmtetherapie leidt tot pijnreductie, verbeterde doorbloeding en activering van de stofwisseling, ontspanning van de spieren en verhoogde elasticiteit van het collageenweefsel.

 

Versterking

De rug wordt met een druk op de knop passief getraind. Een liggende sessie komt overeen met enkele uren conventioneel sporten met gewichten. Daarbij worden de dieper liggende rugspieren rondom de wervelkolom geactiveerd welke met conventionele training nauwelijks bereikbaar zijn.

 

Ontspanning

Met behulp van dynamische dieptemassage is het eenvoudig te ontspannen en de hedendaagse stress te vergeten.

 

Veilig: Medisch gecertificeerd product

Dit is wereldwijd de hoogste kwaliteitsstandaard voor EMS apparatuur. Tot de veiligheid hoort natuurlijk ook de met behulp van de afstandsbediening regelen van de intensiteit, als ook dat het programma afgebroken kan worden.

 

Persoonlijk

De BackUP! stimulatiemat is eenvoudig per persoon aan te passen. Door de instelling en kalibratie van de stimulatiemat kan het systeem aan elke klant/patiënt worden aangepast. Een veelvoud van verschillende programma's kunnen aan de hand van indicaties automatisch of manueel gekozen worden. Bij elke volgende sessie past het programma zich automatisch aan aan de huidige status.

 

Persoonlijke begeleiding

Afstelling en kalibratie wordt uitgevoerd door een van onze BackUP! partners. De intensiteit van de individuele 20 min. apparaten regel je zelf met behulp van de afstandsbediening. Afhankelijk van jouw dagelijkse conditie, kan de intensiteit van de afzonderlijke eenheden variëren.


Een losse les € 29.95 en een 10 rittenkaart € 275. 00

_edited.jpg

Ben jij al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Locatie

Langsom 28

1066EW Amsterdam

Maandag-Vrijdag: 9:00-18:00
Zaterdag: 10:00-17:00

KVK Nummer: 6795079

bottom of page